Struer Jernbane Orkester
 
 
PRESSEMEDDELELSE
 
DSBmusik forbereder musikalske aktiviteter for Ukrainske flygtninge
Danmarks syv jernbaneorkestre er trukket i arbejdstøjet for at skabe musikalske aktiviteter for Ukrainske musikere.
 
MUSIK – Hvordan kan vi hjælpe de mange Ukrainske flygtninge, der lige nu strømmer til Danmark og skal finde en tilværelse her på ubestemt tid?
Spørgsmålet kom fra en af de 20 repræsentanter der lørdag den 5. marts deltog i det årlige repræsentantskabsmøde for landsorganisationen for Danske Jernbaneorkestre, DSB Musik, på DSB’s Kursuscenter Knudshoved og var specielt rettet mod de flygtninge der kommer til Danmark med en musikalsk baggrund, enten som amatør eller professionelt.
 
Helskindet gennem lang coronakrise
Repræsentantskabsmødet er det samme som andre foreninger kalder generalforsamling og derfor har en dagsorden med beretning, regnskab, orientering fra de enkelte orkestre og valg til bestyrelsen m.m. et program der hurtigt var overstået i god ro og orden.
Repræsentantskabsmødet kunne glæde sig over, at alle var kommet helskindet gennem en lang coronakrise med det resultat, at alle var klar til et nyt år med mange spændende opgaver, både musikalsk med et orkesterstævne i Odense til efteråret og i særdeleshed musiktilbuddet til de Ukrainske flygtninge.
Der var på mødet enighed om, at det er det enkelte orkester i sit område, der tager initiativ til opgavens omfang, selvfølgelig med landsbestyrelsen som support med en form for styring af opgavernes omfang og hjælp til eventuel fremskaffelse af instrumenter samt ansøgning til fonde m.m.
 
Danmarks største firmaorkester
Landsorganisationen for Danske Jernbaneorkestre, DSB Musik, har 150 medlemmer, der er fordelt på 7 orkestre over hele Danmark i følgende byer: Aalborg, Randers, Struer, Esbjerg,Nyborg, Helsingør og København, hvor Københavns Jernbaneorkester for kort tid siden fejrede sit 100 års jubilæum.
DSB Musik har et godt samarbejde med DSB, der kan prale af at have Danmarks største firmaorkester, et samarbejde der er til stor gavn for begge parter.
 

 
Struer Jernbane Orkester
Lav din egen hjemmeside med mono.net